Movies of the weekend.

Hej.
 
Har sett riktigt bra filmer med älskling den här helgen, så tänkte väl mest berätta om dem. Finns inte så mycket annat att berätta just nu, så.. Hehe. :D 
 
I fredags kväll såg vi först "The Gods Must Be Crazy", från '80, en film jag såg för typ 4, 5 år sedan kanske? Det var nog på en tekniklektion i skolan, i 7an eller 8an, minns inte. Hur som helst så hade jag ett minne av att den var så jäkla rolig och har velat se den ett tag nu, och det visade sig att den var hur skön som helst; rent utav klockren! 
Handlar om en bushman som går på äventyr, kan man väl säga, och träffar på civiliserade människor ute i vildmarken. Bushmän är ju helt ociviliserade och lever i en helt annan värld, så det blir ganska roliga följder.
Älskar hur de har filmat också, de liksom snabbspolar ibland vilket blir jäkligt komiskt- älskar det! Måste vara en av de filmer jag diggar mest. 
 
 
 
Igår kväll såg i filmen "The Big Lebowski" från '89, med The Dude, som han kallar sig, i huvudrollen. En urskön snubbe med grym stil, man kan inte annat än att stordigga honom. Av misstag blir The Dude, eller Jeffrey Lebowski som hans egentliga namn är, tagen för att vara en annan person vid samma efternamn; en miljonär-Lebowski. Han blir ganska pissed när ett gäng som är ute efter miljonären istället kissar på hans matta, den som gjorde sig så bra i hans vardagsrum. Han tar därefter hjälp av sina bowlingpolare för att tillsammans med dem lösa detta problem. 
Handlingen kanske inte låter så jäkla tilltalande men The Dude gör hela filmen, liksom, behövs inte mycket mer. 
 
The Dude.