Julafton 2014.

GOD JUL, bloggen! 
 
Ska väl inte sitta här och skriva massvis med grejer nu, såhär julaftonsdagen till ära, utan jag ska ju umgås med de fina människorna omkring mig och så. Men jag tänkte mest göra en julupdate för att önska er som läser en riktigt god jul!! Hoppas ni har en magisk dag! 
 
Är alltså hemma hos farsan och Lotta i Nässjö idag och firar med storebröderna (Isak firar med mamma och Gunder i Falkenberg) samt Lottas tre barn, Max, Felix och Alex, alltså. Kom hit igår, pappa hämtade David och mig i Eksjö, och då åt vi gröt och skinkmackor, samt tittade på Elf på kvällen. Ingen av oss hade sett den förut, och den var skoj! Haha, han är så skön Will Ferrel, spelar ju så bra. 
När jag gick upp idag såg jag en massa julstrumpor hänga i köket, med ett kuvert istoppat i varje. Lotta hade sytt varsin till oss allihop, så himla gulligt!! Vi fick varsin trisslott samt ett SF-presentkort. Ni ser sockorna på bild en bit ner.
 
Johannes kom hit för en stund sedan, så nu är vi alla samlade. Vi ska nog köra julklappsleken om en stund, tradition you know. Lite senare blir det julbord, förstås, och ikväll öppnar vi julklapparna. Skippar nog Kalle i år faktiskt, för typ första gången ever, men seriöst - det är ju samma grej varje år. Kan de inte byta ut snuttarna till lite andra Disneyfilmer nångång, liksom? 
 
Peace out!
 
 
 

Christmas week.

Hej bloggen!
 
Då var julveckan kommen, mysigt mysigt!
Vi skulle vara hos mamma och Gunder igår klockan två för att äta julmiddag, så när jag kom till stan en stund före halv två igår, hämtade mormor och morfar upp mig på stationen och så åkte vi ut till vischan. Vi drack lite glögg när vi kom dit; Blossa 14 som är en ljus glögg, med vita russin och mandlar i - så festligt! Och åt ädelostfyllda daddlar, mamsen är så pysslig! 
De bjöd sedan på världens julbord som bestod av allt man kan tänka sig på ett julbord, i princip, och de hade gjort väldigt mycket från grunden. Wow! Blev verkligen proppmätt. 
 
Vi öppnade även lite julklappar. Jag var lite ivrig att ge mamma sin parfym, som hon fick från David och mig. Det var så att min cellolärare Monica hade den parfymen (en från Yves Rocher), och jag tyckte alltid att hon doftade så ljuvligt varje gång jag mötte henne. Hade tänkt att den skulle passa mamma, tror den påminner en parfym hon haft förr och hon hade ingen parfym i sin ägo nu, och har inte haft det på ett tag vad jag vet. Så jag var alltså tvungen att beställa den till henne för ett tag sen, kom på den lysande idén att ge den till henne i julklapp. Och det bästa var ju att hon gillade den, mycket. Sicken tur! Kändes bra att ha en genomtänkt julklapp, så att säga. Så dumt att bara köpa en massa onödigt strunt bara för att man måste ha nånting att ge bort inslaget i papper - det är en sån galen hysteri kring det.
Av mamma och Gunder fick Ludwig och jag ett presentkort på Ikea (YAY!) och jag fick även blåbärsdoftande kroppsprodukter (hon känner ju mig, mina kära mor) från märket I love... (ja, det är tre punkter efter sådär, knasigt). Blev en jäkla massa parenteser där också, ja, haha!
Av mormor och morfar fick vi en svart, typ medelstor duk som morfar hade broderat en massa färgglada blommor på, såå fin! Himla gulligt.
 
Jag sov hos mormor och morfar till idag (och ska även göra det inatt), och i dag på förmiddagen hjälpte jag mormor att handla på Willys, samt även att välja lite nytt smink på Lindex. Därefter träffade jag mina goa, kära vän Amanda, den av mina Amanda-vänner jag känt längst, alltså, så det inte blir några missförstånd, hehe. Vi gick och åt buffé på Sunrise (saknat det!) och pratade massvis. Supermys att träffa henne igen! Gick hem till henne och hängde lite där sedan, och för en stund sedan kom jag tillbaka till morföräldrarnas place, och vi har ätit middag och nu sitter vi framför varsin tv, haha. Jag kollade nämligen på Historieätarna förut, och de såg nåt annat där nere. Men nu ska jag nog knalla ner och umgås lite med dem igen, för imorgon åker jag vidare - till Nässjö. 
Hoppas på att träffa den andre Amanda, min klassis från humanist och trogne, intelligenta vän, för hon har kommit hem från USA (där hon jobbar som au pair) för att fira jul nu. Ludwig berättade att hon hade skickat ett julkort till mig som han läste upp för mig, och hon ville gärna ta en kaffe. Får se om hon kan imorgon, vore riktigt lovely att få höra om hur hon haft det!
 
Peace out!
 
 
 
 
 

Den 20 december 2014.

Goddagens, bloggen!
 
I dag är Ludwig iväg och jobbar, och jag vaknade upp typ en liten stund innan 8 och var pigg - så jag gick ut och gjorde honom sällskap. Efter en stund hörde jag mobilen ringa, och det var från Fridhäll där de undrade om jag kunde hoppa in och jobba. Jag har ju inte jobbat på hela veckan, vilket jag tyckt varit lite konstigt då jag liksom fått jobba minst två ggr i veckan sedan jag började där i oktober. Men de har väl antagligen inte haft så stort behov nu, av nån anledning. 
Well, jag ska hoppa in och jobba mellan 12 och 20 idag, så det blir några timmar. Lite surt bara att Ludwig kommer hem typ fem idag - medan jag är på jobbet, och imorgon ska jag åka till Eksjö vid elvatiden.. Ludwig ska jobba i början av julveckan så han kommer inte till Eksjö förrän tisdag kväll. Har lite ångest över att vi inte kommer ses mycket över julen nu, för vi firar med våra respektive familjer; jag hos pappa och Lotta i Nässjö och han i Hult. Jag har separationsångest, fast det kanske redan berättat? Har så sjukt svårt att separeras från människor jag älskar, även om det kanske bara är några dagar.. Lite småtöntigt, men jag kan inte hjälpa det. 
 
Åh, det snöar ute nu, och jag har satt på min jullåtlista på Spotify. Julkänslor for realz! Verkar som att det ska bli flera plusgrader på julafton, och det är fasen sjukt att det är så milt som det är nu! Bådar inte gott, alltså, om man tänker på hur drastiskt klimatet har förändrats på senare tid. Dock är det ju skönt att slippa den bitande kylan, i och för sig..
Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan ska jag dra till jobbet alltså.
 
Peace!
 
Det här är egentligen en video jag postade på Instagram, på hur snön faller och i bakgrunden spelar jag White Christmas med Erasure.